Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor om hur det fungerar hos oss på Kungsholmsdoktorn.

Vi följer landstingets fastslagna patientavgifter som är lika för alla vårdcentraler i länet. Vi har också en prislista gällande vaccinationer.

För att boka tid ber vi dig i första hand att ta direktkontakt med den vårdgivare du vill träffa, husläkare eller distriktssköterska. Du kan ringa eller boka direkt på internet via www.1177.se

Du måste meddela ev. förhinder senast 24 timmar innan besöket för att slipa avgift för uteblivet besök.

Videobesök på mobiltelefon eller läsplatta bokas på samma sätt. Mobilt BankID krävs för att skapa konto och logga in. Du blir uppringd av oss vid besöket. Videobesök kostar som ett vanligt besök (du får en räkning), frikort gäller som vanligt.

Vår drop-in mottagning till husläkarna varje vardag kl 10-11 är i första hand tänkt för akuta besvär och innebär kortare besök. Du får träffa den husläkare du är listad på.

Det finns även digital drop-in som är öppen 10-11.
Ladda ner appen VårdX3,  välj ”Drop-in” så kommer du att bli kontaktad av din doktor när det är din tur, du behöver alltså inte vara inloggad. Videobesök kostar som ett vanligt besök (du får en räkning), frikort gäller som vanligt.

Har du många frågor och funderingar är det bättre att boka en tid.

I Sverige finns en gräns för hur mycket du behöver betala för vård under ett år. Detta högkostnadsskydd innebär att du betalar högst 1400 kronor för öppenvård (t ex på vårdcentral) och 2850 kronor för läkemedel under en period på 12 månader. Därefter får du ett frikort som gäller i alla landets regioner och landsting. Frikort hanteras numera elektroniskt i Stockholm.  För att se hur långt du har kvar till frikort eller för att beställa ett fysiskt kort kan du logga in på hogkostnadsskydd.1177.se

Kampanj med kostnadsfri vaccination för alla som är 65 år och äldre samt riskgrupper pågår från  pågår mellan den 7 november 2023 och fram till sista februari 2024. Personer i riskgrupper och de födda 1958 och tidigare rekommenderas vaccination och prioriteras under de två första veckorna. 

Vi har öppet för provtagning på våra listade patienter alla vardagar 8.00-11.00. Anmäl dig i receptionen.

Ska du vara fastande vid provtagningen gäller 12 timmar med endast vatten. Te och kaffe utan mjölk och socker går också bra. 

OBS! Vi tar endast prover som ordinerats av våra egna läkare.

På Kungsholmsdoktorn använder vi patientdatajournalsystemet Take Care. En av systemets mer betydelsefulla funktioner är möjligheten till sammanhållen journalföring. Detta innebär att vårdgivare – med patientens samtycke – kan ta del av annan vårdgivares journalhandlingar. Detta ökar patientsäkerheten genom att behörig personal kan få tillgång till en patients behandlingshistorik inklusive läkemedelsordinationer och annan viktig medicinsk information.

 På 1177.se kan du läsa mer om regler och rättigheter kring sammanhållen journalföring

Om du inte är nöjd med din vård hos oss vill vi gärna veta det. Tala i första hand med din vårdgivare och i andra hand med vår verksamhetschef. Se kontaktuppgifter under Medarbetare. På www.1177.se kan du läsa om flera sätt att lämna synpunkter eller klaga och om hur du som patient kan få stöd av bl.a. patientnämnden.

Vardagar kl 13-14 är du välkommen utan tidsbokning för enklare såromläggningar, borttagande av stygn, blodtrycksmätning m.m.

Vaccineringen genomförs successivt utifrån vaccintillgång och medicinsk prioritering enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vaccinationen är kostnadsfri för alla grupper.

Se aktuell lokal information på sida för NYHETER.

Se riktlinjer från 1177 här.

En förnyelse av recept av stående läkemedelsbehandling kan ibland ske utan läkarbesök.
Säkraste sättet att förnya recept är via 1177.se. Receptförnyelse sker inom 3 arbetsdagar.

Det går också bra att ringa till din husläkare.

Vi kan hjälpa till med de vanligaste vaccinationerna som TBE för vuxna och barn samt basala resevaccinationer. Tillgängliga vaccin och prislista.

Vi vaccinerar för säsongsinfluensa. Se särskild rubrik. Vaccinationerna startar normalt i november och pågår till februari.

För mer information om vaccination ang covid-19, se NYHETER.

Vårdgarantin anger hur länge du som längst ska behöva vänta på att få kontakt med vården. Den anger också hur länge du som längst ska behöva vänta på att få den vård som du behöver.

För mer information om Vårdgarantin se info på 1177.

Logga in på
medarbetarsidorna

Kungsholmsdoktorn

Rålambsvägen 10
112 59 Stockholm

Kontakta i första hand din läkare eller sköterska direkt. Kontaktuppgifter finns under ”Medarbetare”.

Tel: 08-588 229 10
Fax: 08-588 229 19