Vaccinationsrekommendationer under våren 2024

Vårens vaccinationsrekommendation gäller från den 1 mars. Nedanstående grupper rekommenderas två doser vaccin mot covid-19 per år, med ca 6 månaders intervall. Vårens vaccinationer kommer främst att genomföras under april så att höstens dos kan ges samtidigt som säsongens influensavaccination. Minsta intervall mellan vårdos och höstdos mot covid-19 ska vara 3 månader.

Personer som är 80 år och äldre rekommenderas en dos vaccin under våren 2024.

Den som fått en vaccinationsdos under hösten och också haft en bekräftad covid-infektion efter 1 oktober 2023 samt inte har ett nedsatt immunförsvar bedöms ha ett gott skydd mot allvarlig sjukdom och kan avstå från sin vårdos om de önskar.

Personer 65-79 år med dagliga omsorgsinsatser rekommenderas en dos vaccin under våren 2024. Till denna grupp hör boende på SÄBO eller korttidsboende eller personer med daglig hemtjänst med omsorgsinsatser, däremot inte de som enbart har hemtjänst i form av städning, trygghetslarm eller matlådeleverans.

Den som fått en vaccinationsdos under hösten och också haft en bekräftad covid-infektion efter 1 oktober 2023 samt inte har ett nedsatt immunförsvar bedöms ha ett gott skydd mot allvarlig sjukdom och kan avstå från sin vårdos om de önskar.

Vi vaccinerar för detta på ordinarie drop-in-tid till sjuksköterska tisdagar och torsdagar kl 13-14 under april.

Dela gärna artikeln

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Kungsholmsdoktorn

lämna en kommentar

Kungsholmsdoktorn

Rålambsvägen 10
112 59 Stockholm

Kontakta i första hand din läkare eller sköterska direkt. Kontaktuppgifter finns under ”Medarbetare”.

Tel: 08-588 229 10
Fax: 08-588 229 19

Logga in på
medarbetarsidorna