Ny konstutställning på Kungsholmsdoktorn

Elisabet Odén heter konstnären som har skapat bilderna som hänger på väggarna hos oss nu. En variationsrik utställning som vi får glädja oss åt under våren.
Hon berättar själv:
”I mitt arbete som barnpsykiater och bildterapeut har jag av mina små patienter lärt mig att bortse från prestationstänkande, att arbeta med brist, lust och intuition.
Vid sidan av min yrkesverksamhet övade jag mig länge i oljemåleri med olika bildkonstnärer som lärare. När jag efter många år lämnade mitt målarkollektiv och småningom, på grund av en flytt, också min ateljé, måste jag av praktiska skäl inskränka mig.
I stället för att måla tecknade jag i kol och tusch. Men färgerna ville jag inte förlora, därför prövade jag mig fram i olika collagetekniker, där slumpen fick en allt mer framträdande roll. Det har den också i mitt nuvarande skapande, fritt broderi.
Genom åren har jag haft tio separatutställningar och dessutom har jag deltagit i ett antal gruppvisningar.
Jag inbillar mig att jag åldras med större behag genom att ägna mig åt skapande aktiviteter som de nämnda med nyfikenhet, koncentration och glädje.
Om du vill köpa någon av mina bilder (pengarna går till Kväkarhjälpen eller Hjärta till Hjärta) kan du ringa eller maila mig, 073-0403550 eller elisabet.oden@gmail.com.”

Dela gärna artikeln

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Kungsholmsdoktorn

lämna en kommentar

Kungsholmsdoktorn

Rålambsvägen 10
112 59 Stockholm

Kontakta i första hand din läkare eller sköterska direkt. Kontaktuppgifter finns under ”Medarbetare”.

Tel: 08-588 229 10
Fax: 08-588 229 19

Logga in på
medarbetarsidorna