Covidbevis

För de flesta personer i Sverige är vaccinationsbevis eller bevis på negativt covid-19-test (testbevis) det som är aktuellt. Den som är vaccinerad mot covid-19 kan hämta sitt vaccinationsbevis på covidbevis.se.

För att få ett tillfrisknandebevis måste provtagning för PCR har skett inom ramen för sjukvården (provet har tagits av sjukvårdpersonal). Självtest eller egenprovtagning via 1177.se. Dessa testmetoder är inte giltiga för att få ett tillfrisknandebevis enligt nuvarande förordningen.

Den som inte är vaccinerad eller kan få tillfrisknandebevis kan istället ta ett covid-19-test som vid negativt resultat kan ligga till grund för ett testbevis för resa. Covid-19 test för resa genomförs inte av den offentliga hälso- och sjukvården utan av privata vårdgivare/testföretag.

Dela gärna artikeln

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Kungsholmsdoktorn

lämna en kommentar

Kungsholmsdoktorn

Rålambsvägen 10
112 59 Stockholm

Kontakta i första hand din läkare eller sköterska direkt. Kontaktuppgifter finns under ”Medarbetare”.

Tel: 08-588 229 10
Fax: 08-588 229 19

Logga in på
medarbetarsidorna