Provtagning för covid-19

Testning för Covid-19

Ett förvärrat läge där inlagda på sjukhus och smittspridningen inom SÄBO ökar gör att provtagningen i första hand måste gå till patienter, boende på SÄBO samt medarbetare i vård och omsorg. Alla som har symtom måste isolera sig även om de inte kunnat testa sig.
De som i första hand testas inom sjukvården är personer som behöver sjukvård där den medicinska handläggningen påverkas av testresultatet. Testning i sjukvården sker endast efter läkarbedömning.

  • Invånare/folkbokförda i Region Stockholm kan testa sig för covid-19 genom att ladda ner och logga in i appen ”alltid öppet” för egenbedömning. När du svarat på frågorna i appen får du en kod som du sedan skall ange när du bokar själva provtagningen i 1177.se under rubriken ”regionen rekommenderar” knappen ”erbjudande om provtagning”. Svar kommer via 1777.se inom 2-7 dagar.
    Barn som är över sex år kan lämna prov. Yngre barn behöver oftast inte lämna prov.
    Barn från 13 år måste ha ett fullvärdigt mobilt BankID för beställning. OBS många banker utfärdar ett begränsat ”Mobilt säkerhetsID” som inte godtas på 1177.se. Kontrollera med din bank om du är tveksam.
    För barn 6-13 år behöver vårdnadshavare agera ombud för ditt barn, både i Alltid öppet-appen (om du bokar via den) samt på 1177.se. Om ni har bil, bokar ni tid för provtagning på en mobil provtagningsstation – ni kan alltså inte gå eller cykla dit. Det är du som vårdnadshavare som tar provet på ditt barn.

Dela gärna artikeln

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Kungsholmsdoktorn

lämna en kommentar

Kungsholmsdoktorn

Rålambsvägen 10
112 59 Stockholm

Kontakta i första hand din läkare eller sköterska direkt. Kontaktuppgifter finns under ”Medarbetare”.

Tel: 08-588 229 10
Fax: 08-588 229 19

Logga in på
medarbetarsidorna